Gyógytorna

Gerinctorna, az ülőmunka miatt kialakult állandósult nyak, derék és hátfájás enyhítése és a rossz tartás korrekciója.
Tartásjavító, testtudatosító gyógytorna minden korosztály számára ajánlott. Gyerekeknél megfigyelhető a hanyag testtartás (púpos hát, vállak előrehelyezettek, kiálló lapockák), mivel gyorsan nőnek az izomrendszer nem képes követni a csontrendszer növekedését, ezért szükséges a megfelelő izomerő kialakítása.
Felnőtteknek és időseknek bármilyen mozgásszervi okból adódó térd, csípő, és derék, nyak vagy hátfájdalom enyhítése és komplex kezelése.
Csípő és térdtorna, traumás vagy egyéb eredetű térd és csípőfájdalom kezelése, enyhítése
Vénás torna, gyakran találkozunk a vénás keringési zavar illetve a vénafalak gyengülésének következményeivel. Zsibbadás, boka körüli duzzanat, nehézláb-érzés, nem beszélve a külső, esztétikai tünetekről, mint seprűvéna, vénatágulat, stb. A vénás torna segítségével képessé válhat hosszabb séták megtételére, anélkül hogy gyakran meg kéne állnia pihenni.
Nyirokmasszázs, ha a nyirokkeringés nem képes elszállítani a nyirkot az pang és általában a boka, láb, kéz, karduzzadáshoz vezet, mely feszül és fáj. A nyirokmasszázs segítségével segítjük a nyirkot a keringésbe visszajuttatni, ezáltal a duzzadás és fájdalom csökken.
Reumatológiai megbetegedések, (sokízületi gyulladás, Reumatoid arthritis, ízületi kopás) kezelése, mellyel elkerülhető illetve elhalasztható a műtét, javul az életminőség és jobb lesz a közérzet.
Általános kondicionáló gyógytorna, alakformáló egyéni torna minden korosztály számára.
Csontritkulás, főleg idős korban jelentkezik, speciális tornája van a betegség stádiumától függően.
Balesetek, törések, sportsérülések utáni rehabilitáció
Neurológiai betegségek kezelése (STROKE, Parkinson kór, sclerosis multiplex)
Amputáció utáni kezelés, protézisviselés tanítása, járástanítás, baleset, vagy cukorbetegség következménye lehet a műtéti úton történő végtag eltávolítás. Ezután a csonk tornáztatása nagyon fontos, mert ezen alapul a későbbiekben a protézis viselése. Fontos a járás megtanítása protézis nélkül, majd a protézissel is, ezzel elérhető, hogy a páciens újra aktív életet élhessen.
Légző torna, köptetés, COPD, Astma, Bronchitis, tüdőműtétek utáni kezelésére ajánlott speciális torna, mellyel a légző izmokat tartjuk karban és erősítjük, a mellkast mobilizáljuk. Azoknak, akiknek sok váladék van a tüdejében, speciális köptető gyakorlatokra van szükségük, a váladék könnyebb kiköhögése érdekében, ezáltal a tüdejük tisztul és javul a légzésük, kevésbé fulladnak.
2010 - esztergyogytorna.hu - gyógytorna, nyirokmasszázs, terápia,tartásjavító, testtudatosító gyógytorna,légző torna design: tothgergely.hu